MA a găsit 4 vinovaţi în cazul soldatului împuşcat la Coşniţa

Embed:

Un locotenent demis şi 3 locoteneţi majori sancţionaţi disciplinar. Acesta este verdictul Ministerului Apărării în cazul soldatului din Batalionul nr. 3, din satul Coşniţa, care a fost împuşcat mortal de un camarad de arme.

Ancheta Ministerului a arătat că aceştia au încălcat regulamentul de executare a serviciului de gardă şi cel de mânuire a armei.

Mai mult, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţă, spune că vor urma şi alte remanieri de cadre în conducerea Forţelor de Menţinere a Păcii.

De asemenea, soldatul, care împreună cu victima făceau poze înainte de accident, s-a ales cu 7 zile de arest. El a fost acuzat că a încălcat regulile de utilizare a telefonului mobil în unităţile militare.

Amintim că la 20 martie, soldatul Cornel Gorodişteanu a fost împuşcat mortal de colegul său, cu arma din dotare. Arma era cuplată neregulamentar, iar Gorodişteanu nu a ştiut şi a introdus un pix în ţeava pistolului-mitralieră. Ulterior, colegul său a apăsat pe trăgaci, uitând că arma e cuplată, şi l-a împuşcat mortal în cap pe Gorodişteanu.

Pe aceeaşi temă