Luxemburgul încurajează reformele promovate de guvernarea de la Chişinău: Noi, Uniunea Europeană, suntem bucuroşi să putem ajuta Moldova

Embed:

Luxemburgul încurajează reformele promovate de guvernarea de la Chişinău și apreciază paşii întreprinşi în privinţa implementării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn, în cadrul unei întrevederi cu omologul său moldovean, Andrei Galbur. Asselborn a menționat că sprijină Moldova şi în eforturile sale de rezolvare a diferendului transnistrean.

"Noi, Uniunea Europeană, suntem bucuroşi să putem ajuta Moldova în înfăptuirea reformelor în domenii precum ocrotirea normelor de drept, aplicarea legii, reformarea justiției, asigurarea libertăţii presei, dezvoltarea sectorului financiar-bancar și creşterea economică. Problema transnistreană rămâne în continuare nesoluționată. Reiterez sprijinul Luxemburgului și UE în găsirea unei soluții pentru această problemă", a spus ministrul de Externe al Luxemburgului, Jean Asselborn.

Andrei Galbur a menționat că țara noastră va prelua cele mai bune practici de la Uniunea Europeană.

"Am vorbit și despre importanța preluării experienței luxemburgheze în așa domenii precum dezvoltarea și reformarea sistemului financiar-bancar, domeniul afacerilor interne, protecția datelor, managementul situațiilor de criză", a spus ministrul de Externe al Moldovei, Andrei Galbur.

În cadrul conferinței de presă, Andrei Galbur l-a invitat pe premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, să viziteze Republica Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu