Lux, rafinament şi caracter exclusivist. Producătorii anunţă numele celei mai luxoase maşini, la Geneva

Wraith este cea mai frumoasă, cea mai puternică şi cea mai dramatică limuzină pe care a scos-o marca în cei 107 ani de existenţă, scrie Incont.ro.

Englezii se pregătesc pentru cea mai importantă lansare de maşină din istorie. Cel puţin asta se înţelege din declaraţile făcute de Torsten Muller-Otvos, CEO Rolls Royce, în cadul unei conferinţe de presă.

Pe 5 martie, la Geneva, vom vedea o limuzină ultraputernică. Până acum au fost câteva imagini spion, însă nimic serios, nici măcar despre identitatea autoturismului ca marcă şi cu atât mai puţin ca model. Wraith este numele ultramaşinii.

"Trebuie să ne aşteptăm la designul absolut, la performanţe dramatice şi la cea mai puternică maşină pe care a stat vreodată emblema Spirit of Ecstasy. Vom lansa un model care înseamnă lux, rafinament şi caracter exclusivist. Asta face din Rolls Royce marca supremă de lux în ultimii 108 ani. Asta nu e doar o maşină de o eleganţă nemaipomenită. Este o maşină care are simţul puterii, al stilului şi al fascinaţiei", a declarat şeful Rolls Royce

Wraith a fost numele dat unui model Rolls Royce din 1938.

Noul Wraith va fi un coupe supersport construit pe platforma scurtată a actualului Ghost. Maşina este gândită cu suspensii mai tari, frâne mai tari şi o direcţie mai agresivă. Motorul va fi tot un V12, de 6.6 litri şi de la 600 de cai putere în plus. În săptămânile rămase până la Salonul Auto de la Geneva, englezii vor publica detalii ale noului Wraith. Până acum există doar o singură poză, cea cu silueta siglei în fum. 

În momentul de faţă, pe piaţă sunt disponibile modelele Ghost (din 2010), Phantom 2012 şi Phantom Coupe sau Drophead Coupe (decapotabil). Ghost este un model nou, de dimensiuni mai mici şi cu un cost moderat – 300.000 - 350.000 euro, varianta cu ampatament extins (17 cm mai lung). Ambele au motoare V12 de 6,6 litri şi 570 de cai putere. Toate modelele Phantom, considerate luxul absolut, au motoare mai mari (6,7 litri), dar nu atât de puternice (460 CP). Preţurile sunt cuprinse între 450.000 şi 550.000 euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu