LUX PRINTRE SĂRĂCIE. Cum a fost numită soția dictatorului Robert Mugabe

Embed:

Lovitura de stat din Zimbabwe şi ştirile care vin de acolo după arestarea dictatorului Robert Mugabe au adus în atenţia opiniei publice figura soţiei acestuia, Grace. Pentru cumpărăturile extravagante pe care obişnuieşte să le facă în magazinele de lux, ea a fost supranumită Gucci Grace.

Publicaţia britanică Daily Mail face un inventar al bijuteriilor şi produselor cumpărate de doamna Mugabe. Pe listă se află 62 de perechi de pantofi Ferragamo, 33 de perechi Gucci, un ceas Rolex de 90 de mii de euro şi 12 inele cu diamante.

Doar unul dintre inele a costat peste un milion de euro, notează jurnaliştii britanici. Asta în condiţiile în care 3 sferturi dintre locuitorii din Zimbabwe trăiesc la limita sărăciei, cu mai puţin de 2 euro pe zi. Majoritatea banilor care întreţin stilul de viaţă extravagant al familiei Mugabe provin din exploatarea minelor de diamante din ţară.

Deşi acestea aparţin statului, dictatorul Mugabe, la fel ca şi alţi reprezentanţi ai regimului de la Harare, profită din plin. În minele de la Marange se află pietre preţioase evaluate la aproape o mie de miliarde de euro.

Armata a preluat puterea în Zimbabwe de câteva zile, iar dictatorul Robert Mugabe şi soţia sa se află în arest la domiciliu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu