Lupu: Un răspuns negativ de la Curtea Constituţională înseamnă alegeri anticipate la sfârşitul anului

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, este de părere că răspunsul pozitiv al Curții Constituționale privind stabilirea unui mecanism de alegere a şefului statului stabilit printr-o lege organică, este unica șansă pentru Moldova să depășească criza politică, iar un răspuns negativ din partea Curţii înseamnă alegeri parlamentare anticipate la sfârşitul anului, sau începutul anului viitor.

Despre aceasta Lupu a declarat azi, 28 aprilie, în cadrul unei emisiuni la un post de radio din România. "Dacă răspunsul CC va fi unul pozitiv, vom merge pe această cale. Este o cale reală, una din puţinele care mai există. Îmi pun mari speranţe, altfel vom avea iar alegeri anticipate la sfârşitul anului acesta sau începutul anului viitor", a specificat Marian Lupu.

Totodată, preşedintele interimar crede că organizarea unui nou scrutin poate duce la pierderea încrederii populaţiei în clasa politică, înrăutăţirea situaţiei economice dar şi a relaţiilor cu Uniunea Europeană.

Menţionăm că AIE a depus o sesizare la Curtea Constituţională privind stabilirea unui mecanism de alegere a şefului statului stabilit printr-o lege organică, care presupune dezvoltarea unui mecanism care ar instituționaliza o procedură ce ar asigura alegerea şefului statului şi nu ar admite dizolvarea repetată a Parlamentului.

Ulterior, Curtea Constituţională a anunţat că va cere avizul Comisiei de la Veneţia privitor la sesizarea depusă de Alianţa pentru Integrare Europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu