Lupu uimit de "încăpăţânarea neînţeleasă şi stranie" a PLDM

Embed:

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, s-a arătat nedumerit şi nemulţumit de solicitarea deputatului PLDM, Mihai Godea, privind amânarea numirii în funcţie a candidaţilor la Consiliul Superior al Magistraturii. Declaraţia a fost făcută după şedinţa în plen a Legislativului de azi, 21 aprilie.

"A venit o propunere din partea Consiliului Suprem al Magistraţilor încă în ianuarie şi de 3 luni de zile, aceasta se plimbă pe coridoarele Parlamentului. Anterior, Comisia Juridică, din care fac parte membri ai tuturor componentelor Alianţei, a acceptat în unanimitate candidaturile înaintate. Iar acum, pe motivul că colegii de la PLDM au propus fără niciun motiv amânarea desemnării acestora, suntem într-o situaţie stupidă",  a explicat Lupu.

Acesta a mai menţionat că liberal democraţii nu au motivat în niciun fel amînarea examinării proiectului de lege vizat. "Nimeni nu vrea să spună nimic, poate are ceva împotriva candidaturilor propuse. Nu aş putea-o numi altfel decât o încăpăţânare neînţeleasă. Dacă se face o respingere din pod, fără argumente, Consiliul are dreptul să vină cu aceiaşi candidaţi", a precizat Marian Lupu.

Şeful Legislativului este de părere că a amâna 3 luni de zile o propunere pe care tot deputaţii, la Comisia Juridică au avizat-o pozitiv, este ceva straniu. "Dă dovadă de o infantilitate, de un Parlament  care nu prea este responsabil şi consecvent în acţiunile sale şi în calitate de preşedinte, nu îmi prea place acest lucru", a punctat Lupu.

Amintim că PLDM  a cerut amânarea şedinţei AIE la care trebuiau să se numească candidaturile înaintate de Consiliul Superior al Magistraturii. Godea a motivat prin faptul că fracţiunea liberal democrată nu este gata să discute acest subiect.

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu