Lupu spune că Filat trebuie să aleagă: Cu PD sau cu PCRM

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, nu ţine supărare pe foştii colegi din Alianţa de guvernare, care, împreună cu deputaţii comunişti, l-au revocat din funcţia de preşedinte al Parlamentului. Ca şi Mihai Ghimpu, şeful democraţilor acceptă să revină la negocierile privind crearea unei noi majorităţi parlamentare, dar precizează că decizia aparţine PLDM-ului. Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru Prime TV.

Marian Lupu a reiterat că demiterea sa de către fracţiunile PCRM şi PLDM nu l-a afectat, deoarece nu se ţine de funcţii. În acest context, democratul a menţionat că este de acord să revină la dialogul cu foştii parteneri de coaliţie. "Suntem pregătiți pentru negocieri, dar este o altă problemă - care e poziția colegilor noștri din PLDM. Urmărind declarațiile din ultimele zile ale liderului PLDM, Vlad Filat, situația nu-mi pare chiar atât de certă. Pe de o parte, se declară că PLDM este gata să formeze o majoritate nouă cu PD, pe de altă parte, se spune despre un exercițiu comun cu PCRM", a precizat politicianul.

Deci, conchide Lupu, cum vor decurge lucrurile în viitorul apropiat depinde, acum, de PLDM, care trebuie să facă alegerea: "Ori să meargă la formarea unei majorități funcționale cu PD și cu alte forțe politice, ori prin voturi comune cu PCRM să meargă alături de ei. Dar aceasta ar însemna un blocaj și o stare de incertitudine, care ar putea duce la alegeri anticipate".

Potrivit lui Lupu, ţinând cont de situaţia actuală, nu trebuie să se piardă nicio zi în zadar: "În țară este o profundă criză politică, efectul căreia este blocarea dezvoltării Republicii Moldova. Și această blocare vine din ziua de 13 februarie, când majoritatea parlamentară a fost distrusă, iar țara a fost aruncată într-un haos politic. În consecință, avem interimatul Guvernului, avem o situație care pune la mare îndoială funcționalitatea Parlamentului. Fiecare zi ne costă".

Publika.md aminteşte că anterior, şi liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că este gata să renunţe la supărarea sa pe liberal-democratul Vlad Filat şi că îl aşteaptă la negocieri, în vederea formării unei noi alianţe. Asta chiar dacă anterior, preşedintele PLDM a declarat că nu va discuta cu Ghimpu

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu