"Lupu se face vinovat de arderea Declarației de Independență: A ales să scoată din flăcări două sticle cu votcă în locul actului"

Membrii Asociației Parlamentul '90 l-au învinuit pe actualul președinte al Parlamentului de dispariția prin ardere, la 7 aprilie 2009, a Declarației de Independență a Republicii Moldova. Potrivit acestora, Marian Lupu, care și în 2009 a ocupat funcția de speaker se face vinovat de arderea originalului Declarației de Independență, a originalului Constituției și a tuturor stenogramelor ședințelor oficiale ale primului Parlament.

"Pe 7 aprilie 2009, plecând din Parlament, președintele trebuia să ia cu el safeul cu documente și nu o sticlă sau două cu votcă. Avea să salveze o comoară a țării", a menționat președintele asociației, Pantelei Sandulache. Acesta mai spune că procedura de restabilire a Declarației de Independență a avut loc la inițiativa semnatarilor acesteia, iar unicul politician care s-a opus a fost Marian Lupu.

Membrii Parlamentului '90 mai spun că la insitența lor a fost pornită o cauză penală, pentru neglijență în serviciu.

Amintim că după protestele din aprilie 2009 Parlamentul Republicii Moldova a fost incendiat. Atunci au ars mai multe documente, printre care și Declarația de Independență.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu