Lupu: Partidele care se declară proeuropene nu au votat introducerea în Constituție a vectorului european pentru că și-au pus interesele politice mai presus decât cele ale țării

Embed:

Partidele parlamentare care se declară pro-europene nu au votat proiectul Partidului Democrat privind introducerea în Constituție a vectorului european pentru că și-au pus interesele politice mai presus decât interesele țării. De această părere este unul din autorii inițiativei, deputatul Marian Lupu, invitatul special al emisiunii Fabrika. Potrivit lui, aceste formațiuni au dat dovadă de lipsă de maturitate politică.

"Sintagma de integrare europeană, odată ce se va regăsi în Constituția țării, în legea de bază a țării, vă dați seama că ea într-un mod determinativ va face ireversibil parcursul european al țării. Vorbim de integrare europeană ca și model de dezvoltare, model democratic, politic, social, economic pentru țara noastră", a menţionat Marian Lupu, deputat PDM.

Marian Lupu a mai spus că vectorul propus de formațiunile de stânga, şi anume integrarea în Uniunea Vamală, nu va aduce ţării noastre decât un adevărat colaps socio-economic.

"Dacă se anulează Acordul de Comerț Liber, din cauza că Republica Moldova se bagă într-o altă construcție, Uniunea Vamală, automat acești investitori și-au terminat afacerile aici, s-au mutat în altă țară, iar toți cei care astăzi sunt zeci de mii de angajați, asigurați cu locuri de muncă, cu asigurări medicale, sociale, cu salarii, automat se vor găsi în stradă ca și șomeri", a subliniat Marian Lupu.

Amintim că votul pentru introducerea sintagmei "integrare europeană" în Constituţie a fost amânat pentru următoarea săptămână. Decizia a fost luată de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care s-a arătat dezamăgit de confruntările politice şi declaraţiile deputaţilor în timpul dezbaterilor proiectului de lege. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu