Lupu nu vrea nici să audă, nici să vorbească despre alegerea şefului statului

Embed:

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, nu vrea declaraţii politice şi dezbateri publice referitoare la alegerea şefului statului. El propune să fie instituit un moratoriu la acest subiect până pe 20 septembrie, când Curtea Constituţională se va pronunţa asupra alegerii preşedintelui ţării, ca urmare a sesizării depuse de Alianţa de guvernare.

"Ar trebui să anunţăm moratoriu la tot felul de dezbateri, deoarece anumite declaraţii ar putea să semene a presiuni asupra Curţii Constituţionale. Or, o decizie, oricare ar fi aceasta a Curţii, trebuie să fie una independentă, profesionistă, o decizie neinfluenţată de politic", a declarat liderul PD.

Încă în luna aprilie, parlamentarii au cerut Curţii să evalueze dacă Parlamentul poate stabili un mecanism de alegere a şefului statului printr-o lege organică, fără a admite dizolvarea repetată a Legislativului.

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană nu au în prezent un punct de vedere comun referitor la modalitatea de alegere a preşedintelui şi candidatura pentru această funcţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu