Lupu nu are idee despre impactul deciziilor pe care le iau deputaţii

Marian Lupu nu are idee despre impactul deciziilor pe care le iau deputaţii în Parlament. A declarat-o chiar el, în cadrul şedinţei Legislativului de azi, 28 iulie.

Declaraţia vine ca răspuns la afirmaţia democratului Valeriu Guma, precum că liberalizarea importului de carne, votată anul trecut în Parlament nu a avut efectele scontate.

Guma s-a arătat nemulţumit de faptul că parlamentarii nu au votat amendamentul propus de el la proiectul de lege cu privire la liberalizarea exporturilor de metale "Va fi ca şi cu carnea, preţurile au crescut, contrabanda este şi mă tem că va fi aşa şi cu legea asta", a punctat deputatul.

Vădit interesat de subiect, Marian Lupu a cerut preşedintelui Comisiei  economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, să prezinte un raport cu privire la situaţia pe sectorul importului de carne în Moldova.

"Faceţi rost de date, de la Ministerul  Finanţelor, de la instituţiile responsabile. Mă interesează, am adoptat nişte decizii referitoare la importul de carne, dar nu am analizat care au fost consecinţele", a menţionat Lupu.

"Pur şi simplu pentru informarea noastră, ca să avem şi noi închipuire asupra impactului deciziilor pe care le luăm", a mai adăugat acesta.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, s-a arătat întristat de cele auzite. "Vedem în magazine că toţi avem carne de ajuns. Şi asta ce înseamnă? Că este adusă altfel, prin contrabandă.  Atunci unde este Vama noastră?", a întrebat liberalul.

Subiectul l-a nemulţumit pe deputatul PLDM Valeriu Streleţ. "Devierile la alte sectoare ale economiei nu ştiu dacă sunt relevante. Sper că analiza prezentată îi va convinge pe colegi, pentru că şi la compartimentul vânzări, şi la cel referitor la încasări avem cifre pozitive”, a subliniat Streleţ.

Marian Lupu nu s-a arătat însă la fel de încrezut. "Vom analiza şi vom vedea, mie cel puţin, îmi vine greu azi să fac estimări", a punctat acesta.

Veaceslav Ioniţă a declarat că va solicita de la Ministerul Economiei un raport separat cu privire la situaţia pe segmentul importului de carne.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu