Lupu invită forțele politice la dialog: Nu țin neapărat să fiu candidat la președinție

Embed:

"Nu ţin neapărat să fiu candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, iar Partidul Democrat va fi flexibil în acest sens. Revin la ideea de a lansa necondiţionat dialogul pentru a găsi acele compromisuri care să asigure mersul înainte al Republicii Moldova". Declaraţia a fost făcută de preşedintele interimar, Marian Lupu, într-o adresare către popor.

Lupu a menţionat că procesul de alegere a şefului statului "rămâne blocat şi este însoţit de condiţionări neproductive". Astfel, Marian Lupu a lansat o invitaţie. "Invit oficial reprezentanţii partidelor parlamentare la o masă rotundă, vineri, la 17.00 sau sâmbătă, la ora 13.00. Mizez pe deschidere din partea tuturor", a spus acesta.

Preşedintele interimar a anunţat şi care vor fi principalele subiecte ale dialogului. "Situaţia este una presantă şi foarte responsabilă pentru Parlamnet, căruia îi revine funcţia de lua decizia. Unele partide împing ţara spre alegeri anticipate, pe de altă parte, sunt propuneri de a schimba Legea Supremă. Însă, ambele căi au riscuri mari", a explicat acesta.

Marian Lupu a menționat că Alianța are nevoie de o relație eficientă cu opoziția și a amintit de situația politică din aprilie 2005. "Ca rezultat al dialogului politic dintre comuniști și opoziția de atunci, PCRM a obținut voturi pentru alegerea șefului statului, iar opoziția - câteva funcții în stat", a specificat Lupu.

Amintim că, potrivit Acordului de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană, funcția de președinte al Republicii Moldova i-a revenit liderului PD, Marian Lupu.

Menționăm că de doi ani, funcția de șef al statul este asigurată prin interimat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu