Lupu: În cel mult 10 zile ar putea fi numit un nou Guvern

Embed:

În cel mult 10 zile ar putea fi numit un nou Guvern. Asta dacă PL, PLDM şi PD vor aborda cu maximă responsabilitate situaţia. Declaraţiile au fost făcute acum câteva minute, de liderul Partidului Democrat, Marian Lupu.

Marian Lupu a declarat că cele trei componente ale fostei coaliţii de guvernare urmează să se aşeze la masa de dialog. "Să negociem pentru a reseta Alianţa. L-am informat pe domnul Timofti despre invitaţia pe care am adresat-o colegilor de la PLDM şi PL. Oferta pe care am făcut-o rămâne mereu valabilă, pentru că a fost una serioasă. Situaţia în care ne-am pomenit pe 13 februarie şi distrugerea AIE nu e deloc uşoară. Partidele trebuie să vină cu maximă seriozitate. În aceste condiţii, sunt sigur că în termen de la 7 la maximum 10 zile vom reuşi să resetăm un nou Guvern şi să repoziţionăm şi mai bine parcursul european al ţării noastre", a punctat liderul democraţilor.

Lupu a adăugat că Partidul Democrat este pregătit pentru orice formulă, în vederea resetării Executivului: "Suntem foarte flexibili şi paleta posibilelor formule e foarte vastă, plecând de la partajarea politică şi un guvern tehnocrat. Dar poziţia PD este una pozitivă şi cu siguranţă va aduce rezultate bune, din moment ce şi alţi actori care vor participa la negocieri vor demonstra că scopul lor deschis sau ascuns nu este aruncarea ţării în aniticipate".

Publika.md aminteşte că Guvernul condus de prim-ministrul Vlad Filat a fost demis, astăzi, cu votul a 54 de deputaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu