Lupu îi invită pe români "să aducă" banii în Moldova

Embed:

Oamenii de afaceri din România sunt chemaţi să investească în Republica Moldova. Apelul a fost lansat astăzi, 29 aprilie, la Bucureşti, de către preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, în cadrul unei întâlniri oficiale cu mai mulţi oameni de afaceri români.

Marian Lupu s-a întâlnit astăzi, 29 aprilie, la Camera de Comerţ din România cu peste 100 de oameni de afaceri din ţara vecină. Lupu spune că ponderea investiţiilor române în Moldova de doar 8 la sută ar putea fi mai mare, în condiţiile în care ţara noatră ar deveni mai atractivă pentru oamenii de afaceri din România.

De asemnea, Lupu a salutat faptul că numărul de întreptrinderi mixte moldo-române a crescut în ultimii doi ani. Cifra acestora a ajuns deja la peste 2500 de firme. În opinia lui Lupu, acesta este rezultatul unui dialog politic constructiv cu Bucureştiul din ultimii doi ani.

Totodată, Marian Lupu s-a întâlnit astăzi cu premierul român, Emil Boc. Oficialii au discutat despre progresele relaţiilor moldo-române şi despre organizarea în toamna acestui an a unei şedinţe comune a guvernelor ambelor state.

Peste două zile, Lupu va efectua deja o vizită la Bruxelles.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu