Lupu, Hadârcă şi Filat cheamă cetăţenii la manifestarea de pe 3 noiembrie: "Veniţi sub tricolorul naţional şi flamura UE"

Marian Lupu, Preşedintele PDM, cel al PLDM - Vlad Filat şi președintele Fracțiunii Liberal Reformatoare, Ion Hadârcă, vin cu un apel la unitatea forţelor pro-europene din Republica Moldova.Cei trei anunţă convovarea, pe 3 noiembrie, cu începere de la ora 11.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, o amplă manifestare publică în susţinerea integrării europene a Republicii Moldova.

"Facem apel către toate forţele democratice şi pro-europene, către toţi cetăţenii care doresc să trăiască într-un stat liber, democratic şi prosper, să vină la manifestare sub tricolorul naţional şi flamura Uniunii Europene. Republica Moldova merită un viitor mai bun şi noi suntem datori să fim uniţi pentru a-l asigura", se menţionează în declaraţia semnată de Lupu, Filat şi Hadârcă.

Publika.md aminteşte că Vlad Filat şi Marian Lupu au vorbit despre acest eveniment în cadrul unei Ediţii Speciale de la Publika TV. Cei doi au spus că acţiunea va fi una de amploare.

"Vom organiza pe 3 noiembrie o acţiune pentru o Moldovă europeană, unde vor veni oamenii să îşi expună punctul de vedere privind viitorul ţării. Nu vor veni cu tobe, cu injurii sau cu agresivitate, ci cu zâmbete. Această manifestare este necesară. Vom fi mulţi. Foarte mulţi", a declarat Vlad Filat.

"Mulţi oameni erau indignaţi de debandada PCRM şi vroiau contramanifestaţii. Am spus "nu" pentru că sunt principii foarte periculoase. Mulţi cetăţeni vor o platformă pentru susţinerea cursului european al Republicii Moldova. Nu va fi o acţiune îndreptată împotriva cuiva sau a ceva. Va fi o acţiune în susţinerea viitorului acestei ţări, a progresului, a modernizării. Suntem siguri că va aduce multe lucruri bune", a subliniat Marian Lupu.

 


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu