Lupu explică de ce Leancă şi Corman nu au apărut pe scena evenimentului din 3 noiembrie

La mitingul de duminică, din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), nu avea unde cădea un măr. Declaraţia a fost făcută de liderul PD, Marian Lupu, care, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, s-a arătat mulţumit de amploarea acţiunii.

"Nu aveam emoţii, dar simţeam că vor fi foarte mulţi oameni. Au venit tineri şi bătrâni din toate colţurile Moldovei. Nu avea unde să cadă un măr. Acţiunea de ieri a fost un mesaj pentru toţi cetăţenii, dar şi pentru Europa. Nu a fost o acţiune de concurenţă sau un mesaj împotriva cuiva. Aceste acţiuni au un caracter edificator", a subliniat Marian Lupu.

Totodată, liderul PD a menţionat de ce premierul Iurie Leancă şi preşedintele Parlamentului, Igor Corman, nu au ţinut şi ei un discurs în faţa oamenilor veniţi în PMAN.

"Acest subiect nu este şi nu trebuie să fie unul de speculaţii. Colegii noştri au fost la miting. Această acţiune nu poate ţine mai mult de şase ore. Lista pretendenţilor la luări de cuvânt era enormă, dar să stai în picioare este obositor şi trebuia să raţionalizăm lista. Această acţiune a fost concepută, iniţată şi organizată nu de instituţiile statului, ci de trei formaţiuni politice. La Summitul de la Vilnius eu cu Vlad Filat nu vom fi în primul rând. Este premierul, ministrul de Externe, sper să fie şi ministrul Economiei, care vor fi în prima linie, iar noi vom fi pe plan secund", a afirmat Marian Lupu.

În acelaşi timp, potrivit preşedintelui democraţilor, nu au fost trimise invitaţii scrise, iar şeful statului, Nicolae Timofti, a ţinut un discurs în PMAN deoarece nu este membru de partid şi reprezintă un simbol al unităţii societăţii.

"Preşedintelui Timofti nu i-am înmânat un mesaj scris. L-am invitat verbal, la fel şi pe premier, dar şi pe spicher. Această invitaţie a fost pentru toţi. Nu a contat dacă vorbim de partide parlamentare sau extraparlamentare. Am spus că vom invita oamenii şi nu-i vom forţa, ca să vedem care este vocea Moldovei, nu a partidelor. Cine a auzit a venit. Fiecare a adoptat o decizie în baza unor motive", a mai spus Marian Lupu.

Publika.md aminteşte că, potrivit datelor poliţiei, la mitingul Pro-Europa, organizat ieri în capitală, au participat aproximativ 117 mii de oameni

Observatorii politici afirmă că mitingul de duminică a adunat cel mai mare număr de oameni de la Declaraţia de Independenţă a ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu