Lupu: Eu nu m-aş fi întâlnit cu Smirnov. Filat: Vulpea când nu ajunge la struguri spune că sunt verzi

"Vulpea, când nu ajunge la struguri, spune că sunt verzi". Astfel a comentat premierul Vlad Filat declaraţiile făcute de preşedintele interimar Marian Lupu precum că, dacă ultimul ar fi trebuit să se întâlnească cu liderul de la Tiraspol, ar fi refuzat întrevederea.

Vlad Filat declară, într-un interviu pentru Infotag că, este uşor să faci constatări dintr-o parte şi mult mai greu este să depui eforturi pentru a avansa pe calea reintegrării ţării. "Noi şi partenerii noştri externi suntem antrenaţi într-un amplu proces de lucru şi ne propunem să reuşim, la prima etapă, relansarea negocierilor oficiale, iar la a doua - să identificăm o soluţie pentru problema transnistreană. Vom continua să acţionăm în acest sens, indiferent de place cuiva acest lucru sau nu place şi indiferent de declaraţiile pe care le fac unii”, susţine premierul.

Amintim că anterior, preşedintele interimar Marian Lupu a mai făcut declaraţii pe marginea întâlnirii premierului Vlad Filat cu liderul separatist Igor Smirnov, ce a avut loc în Germania. Lupu spunea că întrevederea celor doi ar fi fost o acţiune de PR pentru liderul de la Tirapol, înainte de alegerile din regiune.

Vlad Filat a reacţionat la aceste afirmaţii spunând că, declaraţia lui Lupu ar fi o ofensă la adresa celor care au făcut posibilă întâlnirea lui Filat cu Smirnov. Premierul i-a cerut președintelui interimar să-și retragă public declarațiile. La rândul său, Lupu a evitat să spună dacă îşi va retrage sau nu afirmaţiile făcute.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu