Lupu despre remanieri: Miniştrii nu sunt piese de schimb

Embed:

Liderul PD, Marian Lupu, susţine că subiectul privind remanierile miniştrilor tot timpul a fost discutat în cadrul Alianţei. Cu toate acestea, pentru democraţi, miniştrii nu sunt piese de schimb, iar cei care îşi fac bine meseria trebuie să mergă înainte. Acestea au fost spuse de preşedintele Parlamentului, la Fabrika.

"Remanierile sunt şi au fost discutate în AIE. Miniştrii pentru noi nu sunt piese de schimb. Dacă un ministru îşi face treaba şi îndeplineşte atribuţiile merge înainte. Dacă este bun este o persoană eficientă şi desigur e util", a declarat oficialul.

Potrivit lui Marian Lupu evaluarea miniştrilor ar trebui să fie făcută de fiecare partid în parte. "Evaluarea miniştrilor ar trebui să fie făcută în partid. Doar partidul poartă responsabilitate pentru minsitru şi invers. Noi facem o evaluare a activităţii miniştrilor. Avem concluzii preliminare la subiect, dar vom ajunge şi la adoptare aunor decizi, însă nu le vom face desinestătător. Sunt necesare discuţii per ansamblu pentru a atinge obiectivul de îmbunătăţire a Executivului şi a ministerelor", a punctat preşedintele PD.

Amintim că prim-ministrul a declarat, încă în vara anului trecut, că vrea remanieri la Guvern şi depolitizarea instituţiilor de drept. ,,Nu voi mai accepta să lucrez cu miniştrii care nu îşi duc la îndeplinire sarcinile, cu cei care nu sunt în stare să re ridice la nivelul funcţiei", a declarat atunci Vlad Filat. Şeful Executivului spunea că unii miniştri se întrec să demonstreze liderilor lor de partid cum se opun ei prim-ministrului.

 

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu