Lupu despre lista de remanieri a PD şi oamenii lui Filat care trebuiesc demişi

Partidul Democrat îi va prezenta premierului Vlad Filat lista cu remanieri în cel mai apropiat timp. Declaraţia a fost făcută de liderul democraţilor, Marian Lupu, la o emisiune de la postul de televiziune Prime. Lupu a precizat că lista va fi făcută publică, dar că aşteaptă şi din partea lui Filat o listă cu numele persoanelor înaintate de PLDM ce nu îşi au locul în fotoliile pe care le ocupă şi urmează a fi înlocuite.

Preşedintele democraţilor, Marian Lupu, susţine că PD a evaluat nu doar miniştrii, dar şi preşedinţii comisiilor parlamentare, precum şi alte persoane care ocupă funcţii de răspundere în stat. „Am făcut acest lucru, am vorbit nu doar despre miniştri şi viceminiştri, ci şi despre preşedinţi de comisii parlamentare. Premierul are tot dreptul să ceară de la miniştri eficienţă şi să le dea şi note. Vom lua decizia la o şedinţă a executivului politic şi vom prezenta lista cu nume şi premierului, şi public”, a menţionat acesta.

Lupu aşteaptă, însă, şi rezultatele evaluării făcute de colegul de Alianţă Vlad Filat. Democratul se arată nemulţumit de administrarea fiscală şi vamală a ţării, şi nu exclude că pe lista remanierilor se vor regăsi şefii instituţiilor responsabile de aceste domenii.

„Când vorbeam despre modificarea în componenţa echipei guvernamentale, da, acest subiect este în discuţie. Trebuie să recunoaştem, Guvernul a înregistrat şi lucruri bune, dar şi unele mai puţin bune pe domenii cheie: administrarea vamală şi fiscală. Indiferent de apartenenţa de partid, cui îi revine funcţia, cred că toată lumea înţelege că pe aceste segmente e nevoie de modificări, îmbunătăţiri. Nu exclud că în acest pachet de remanieri vor cădea şi aceste instituţii”, a precizat liderul PD.

Totodată, Marian Lupu se arată uimit de poziţia liberalilor, care susţin că miniştrii lor nu trebuiesc schimbaţi. „Eu niciodată, chiar dacă aş fi avut 10 miniştri ideali, nu aş fi declarat tranşant că sunt ideali. Trebuie să-i priveşti cu rezervă", a subliniat acesta.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu