Lupu despre declaraţiile preşedintelui Curţii de Apel Economice: Se teme că va pierde influenţe şi pârghii

Embed:

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, este de părere că preşedintele Curţii de Apel Economice, Aureliu Colenco, are anumite temeri şi se teme că va pierde anumite influenţe odată ce se arată împotriva reformei în justiţie. Declaraţiile vin în contextual în care Colenco a declarat, în exclusivitate pentru Publika TV că, anumite puteri din ţara noastră încearcă să uzurpeze puterea judecătorească.

Nu cred că este o logică în declaraţia preşedintelui Curţii de Apel Economice. Dacă este să mergem pe logica aceasta, ar însemna că Guvernarea nu ar trebui să promoveze nicio reforma, să nu schimbe nimic. Noi avem, însă, o strategie întreaga privind reforma în justiţie. Dacă e să luam în serios şi să nu trebuie nimi înseamna că Republica Moldova refuză ideea de dezvoltare şi progres. Cred că această declaraţie exprimă o temere. Deseori cei care sunt implicaţi în sisteme, au temere pentru reforme. Se tem că pierd influenţe, pârghii”, a punctat Lupu.

Amintim că preşedintele Curţii de Apel Economice, Aureliu Colenco, a declarat că anumite puteri din ţara noastrp încearcă să uzurpeze puterea judecătorească: “Lichidând o judecătorie se poate arăta foarte uşor altor judecători - ne putem răfui foarte uşor cu voi, la fel ca şi cu ceilalţi.  În prezent, puterea judecătorească nu este apărată în niciun fel".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu