Lupu: Demiterea mea este răzbunarea unui om obsedat de putere

Votul PLDM pentru revocarea din funcţie a lui Marian Lupu este o răzbunare, pentru că Vlad Filat a pierdut fotoliul de premier. Declaraţia aparţine liderului PD şi a fost făcută aseară la o emisiune de la Pro TV.

"Aceasta este o răzbunare a unui om care nu are funcţii. E o obsesie. Nu poate o persoană ca Filat să stea fără funcţii. Aşa este construit el. Eu am stat în 2010 fără funcţii şi în 2009 mi se propunea funcţia de presedinte, însă eu am zis nu şi am mers pe o cale mai riscantă. Am stat ca deputat de rând şi am încercat să facem o echipă. Asta era important", a declarat Marian Lupu.

Liderul PDM a subliniat că după votul PLDM - PCRM împotriva sa, Parlamentul a devenit nefuncţional.

"Parlamentul este nefuncţional. Va fi atacată la Curtea Constituţională hotărârea prin care i se acordă Lilianei Palihovici atribuţiile preşedintelui Parlamentului. Dacă Curtea Constituţională va spune că hotărârea este ilegală, înseamnă că vom avea anticipate", a mai declarat Marian Lupu.

Totodată, fostul şef al Legislativului a sugerat că PCRM i-ar fi întins o cursă PLDM-ului. pentru a obţine alegerile anticipate, iar liberal-democraţii nu şi-au dat seama când au votat.

Publika.md reamiteşte că Marian Lupu a fost demis din funcţia de preşedinte al Parlamentului cu votul liberal-democraţilor şi comuniştilor. Printre cei 76 de legiutori care au votat pentru demitere sunt şi deputaţi neafiliaţi, precum şi aleşi din grupul reformatorilor Partidului Liberal.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu