Lupu decorează ambasadori cu Ordinul de Onoare

Embed:

Ambasadorul Statelor Unite în Moldova, Asif Chaudhry, cel al Franţei, Pierre Andrieu, dar şi reprezentanţii Alianţei Franceze şi Corpului Păcii au fost decoraţi, azi, 12 iulie, de către preşedintele interimar al ţării, Marian Lupu.

Cei doi ambasadori au fost decoraţi cu Ordinul de Onoare, la fel ca și Corpului Păcii SUA în Moldova. Iar reprezentanților Alianței Franceze, în persoana lui Emmanuel Skoulios, președinte al Alianţei Franceze la Chişinău, şi Jean-François Myard, trezorier al Alianţei Franceze, le-a fost conferită medalia "Meritul Civic".

Potrivit lui Lupu, distincţiile au fost acordate în semn de recunoştinţă faţă de meritele deosebite pentru promovarea intereselor naţionale ale Moldovei.

În cadrul ceremoniei, Ambasadorul SUA la Chișinău, Asif Chaudry, a declarat că este o onoare să accepte această distincție. Asif Chaudry a menționat că SUA s-a angajat plenar să susțină reformele și eforturile Republicii Moldova de a deveni membru prosper al UE. "Moldova va fi mereu în sufletele noastre", a specificat Chaudry.

De asemenea, Ambasadorul Franței, Pierre Andrieu, a declarat că distincția oferită onorează, prin intermediul său, întreaga echipă a Ambasadei franceze, dar și pe toți francezii. Pierre Andrieu a adus mulțumiri pentru relațiile amicale și cordiale pe care le-a avut în Republica Moldova.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu