Lupu a trecut examenul medical pentru a candida la preşedinţie

Embed:

Preşedintele PD, Marian Lupu, a trecut examenul medical, în această dimineaţă. Potrivit serviciului de presă al PD, preşedintele formaţiunii este perfect sănătos.

Marian Lupu este pregătit, acum, să-şi depună dosarul pentru a se înscrie în cursa pentru alegerea preşedintelui.

Ieri, liberalii, dar şi unii liberal-democraţi şi-au pus semnăturile pe lista de susţinere a preşedintelui Partidului Democrat, pentru a-şi depune dosarul la Comisia specială. Deputaţii PLDM spun, însă, că îl vor aştepta pe Lupu, după înregistrarea în cursă în calitate de candidat la şefia statului, pentru a discuta despre obiectivele pe care urmează să le realizeze, dacă va deveni preşedinte al ţării.

Data alegerii şefului statului a fost stabilită pentru 16 decembrie, după ce alegerile din 18 noiembrie au eşuat, din cauza neînregistrării niciunui candidat.

În perioada 5-13 decembrie, toţi doritorii pot să-şi depună actele pentru înregistrarea în cursă, la Comisia specială. La funcţia de preşedinte poate aplica orice persoană care are cel puţin 40 de ani, a locuit în ultimii zece ani în Moldova şi cunoaşte limba de stat. Pentru a fi înregistrat în competiţie, potenţialul candidat are nevoie de susţinerea a cel puţin 15 deputaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu