Lupu a aşteptat PCRM-ul la dialog, dar n-a venit. "Ne-am gândit să discutăm afaceri de-ale noastre, ca nişte gospodari"

Embed:

Liderii PL şi PLDM au venit la dialogul iniţiat de preşedintele PD, Marian Lupu. Cei trei s-au aşezat la masa de discuţii, „ca nişte gospodari”, potrivit lui Lupu, şi au vorbit despre probleme lor.

Preţ de aproape o oră, memebrii Alianţei pentru Integrare Europeană au aşteptat ca şi PCRM-ul să participe la discuţii, dar în zadar. Marian Lupu a fost foarte secretos şi nu a vrut să spună despre ce au discutat, în lipsa comuniştilor.

"Noi civilizat am chemat colegii, i-am asteptat. Sunt nişte discuţii care rămân între noi. Când va fi timpul veţi cunoaşte rezultatul. Ne-am gândit, fiind oameni gospodari, să nu treacă timpul în zadar, ne-am aşezat, am discutat afaceri de-ale noastre", a spus liderul PD.

Mâine, la ora 13:00, urmează să aibă loc încă o întrevedere programată de Marian Lupu pentru a găsi un compromis de alegere a preşedintelui.

Anterior, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus că formaţiunea pe care o conduce nu va participa la dialogul politic lansat de Lupu, pe motiv că PCRM nu are ce face la negocieri. "Ce să facem noi, să le turnăm apă minerală?", s-a întrebat Voronin.

Marian Lupu a invitat partidele parlamentare la o masă rotundă preconizată pentru 30 septembrie şi 1 octombrie, pentru a identifica soluţii privind alegerea preşedintelui ţării. Liderul PD a declarat că este gata să renunţe la funcţia de candidat al Alianţei pentru fotoliul de şef al statului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu