Lupu: Halal de votanţii Declaraţiei de Independenţă dacă vor bani în schimb, paşapoarte diplomatice şi înmormântare pe gratis

"Dacă oamenii ce au votat Declaraţia de Independenţă spun daţi-ne în schimb valori materiale, daţi-ne bani, daţi-ne paşaport diplomatic, asta, asta…nu vă supăraţi, halal de aşa votanţi ai Declaraţiei de Independenţă". Declaraţia aparţine preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, şi a fost făcută în cadrul emisiunii Cronica parlamentară, de la postul de radio Naţional.

Preşedintele Legislativului s-a referit la proiectul de lege privind acordarea unor facilităţi deputaţilor care au semnat Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova, propus în Parlament de fracţiunea PLDM.

"Oamanii care au votat independenţa ţării au făcut-o din convingere şi nu cer valori materiale în schimb. Patriotismul nu se măsoară în unităţi financiare, nu este atunci când spui eu votez independenţa ţării, dar îmi daţi în schimb pensie mai mare, statul mă înmormântează din contul bugetului de stat. Nu vă pare un pic ridicole lucrurile astea? Ele sunt departe de valorile de patriotism", a spus Marian Lupu.

Cât despre însăşi pregătirea şi prezentarea iniţiativei legislative, preşedintele Parlamentului spune că proiectul de lege a fost scris din mers şi înaintat Parlamentului fără a fi prezentat.

"Un proiect scris de două pagini şi o bucăţică. Eu nu am mai văzut asemenea legi. Din start se simţea că s-au cam inventat lucruri ca să fie de umplutură. S-a creat impresia că cineva vrea să răsplătească pe cineva", a completat Marian Lupu.

Amintim că PLDM nu a avut susţinerea colegilor din Alianţa pentru Integrare Europeană astfel încât acest proiect de lege să fie votat în Parlament. Iniţiativa legislativă a fost remisă în Comisia de profil pentru a fi pregătită mai bine, iar după ce vor ajunge la un numitor comun pe marginea acestui proiect, deputaţii din AIE îlvor suspune votului din nou.

Iniţiativa propusă de liberal-democraţi presupunea ca semnatarii Declaraţiei de Independenţă să beneficieze de anumite facilităţi. Potrivit proiectului de lege, deputaţii primului Parlament ar fi primit paşapoarte diplomatice şi legitimații, ar fi avut asigurate mai multe tratamente la stațiuni balneoclimaterice, acces la autoritățile statului ca să poate veni cu propuneri, dar nu ar fi avut drept de inițiativă legislativă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu