Lupu: Dacă Dodon câştigă în turul II, alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile

Embed:

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, susţine că în cazul în care candidatul PCRM, Igor Dodon, va ieşi învingător în turul II al alegerilor din Chişinău, comuniştii vor provoca alegeri parlamentare anticipate. Declaraţia a fost făcută azi, 7 iunie,  în cadrul emisiunii "Moldova în direct" de la Moldova 1.

"Dacă Igor Dodon câştigă la Chişinău, alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile", a menţionat Lupu. Preşedintele democraţilor a explicat pe ce argumente se bazează presupoziţia sa. Potrivit acestuia, dacă va obţine victoria şi în Capitală, PCRM nu va fi cointeresat să coparticipe la rezolvarea crizei politice în ţară, cea legată de alegerea preşedintelui ţării.

"În caz că au câştig de cauză în Capitală, comuniştii nu vor dori să participe la deblocharea situaţiei cu alegerea şefului statului, deoarece nu vor avea interesul", a punctat Lupu.

Potrivit democratului, deoarece a obţinut majoritate de mandate în mai multe raioane din ţară, Partidul Comuniştilor poate să-şi aleagă singur preşedinţii de raioane, iar astfel va putea consolida mult mai bine bine populaţia şi a-i convinge pe oameni să voteze PCRM la evetuale alegeri parlamentare.

Amintim că în urma procesării a 100% din voturi, cele mai multe funcţii de primar şi consilier pe ţară i-au revenit PCRM. Comuniştilor le-au revenit peste 30 la sută din funcţiile de primar. În consiliile comunale şi orăşeneşti, aceştia au obţinut aproape 30% din totalul mandatelor pe ţară, iar în consiliile raionale şi cele municipale - 37 la sută din mandate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu