Lupte se dau la Lugansk şi Doneţk. "Moscova a livrat separatiştilor o nouă partidă de tehnică militară"

(UPDATE 21:08) Totodată un elicopter sanitar de model Mi-8 a fost doborât de separatişti. Acesta se deplasa pentru a îmbarca câteva persoane rănite, având toate semnele distinctive la vedere, scrie censor.net.ua.

"A fost doborât un elicopter ce zbura după câţiva civili răniţi. Au fost înţelegeri cu forţele proruse, au dat asigurări că nu vor deschide focul. Nu s-au ţinut de cuvânt", a zis un reprezentant al operaţiunii antitero.

(UPDATE 21:02) Noul premier al autoproclamatei republici din Doneţk, Alexandr Zaharcenco a declarat că 150 de militari ucraineni îşi doresc să intre în rândurile separatiştilor, scrie presa din Ucraina.

(UPDATE 21:00) Separatiştii au doborât un MIG-29 în regiunea oraşului Ienakieve din regiunea Doneţk. Fapta a avut loc acum jumătate de oră, a declarat ofiţerul de presă al operaţiunii antitero, Vladislav Seleznev, citează pravda.com.ua.

"Acum jumătate de oră a fost doboât un avion militar. Posibil, tragerea a avut loc dintr-o instalaţie "BUK"", a menţionat Seleznev.

Pilotul a reuşit să se catapulteze. La moment se duc operaţiuni de căutare.

Secretarul Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare din Ucraina şi-a dat demisia. Andrei Parubii a făcut acest anunţ pe pagina sa de Facebook, unde a scris că nu va comenta propria decizie dat fiind că acum ţara sa se află în război. Demisia a fost deja acceptată de către preşedintele Petro Poroşenko.

Între timp, confruntările continuă în regiunile din estul Ucrainei. Consiliul Naţional pentru Securitate şi Apărare din Ucraina a anunţat că, în ultimele 24 de ore, şapte militari ucraineni au fost ucişi, iar 15 au fost răniţi în zona unde se desfăşoară operaţiunea antiteroristă. 

Iar la Doneţk, un civil a murit, iar doi s-au ales cu traumatisme după ce separatiştii au deschis focul asupra unui spital. Şi la Lugansk situaţia rămâne critică. În această noapte, în localitate au fost înregistrate confruntări.

De mai bine de două săptămâni, oamenii nu au energie electrică şi apă. Iar începând din 3 august a fost suspendată telefonia fixă şi mobilă. Autorităţile ucrainene au mai anunţat că, în această noapte, grănicerii ucraineni au fost atacaţi cu 46 de obuziere lansate de pe teritoriul Rusiei.

Autorităţile de la Kiev acuză Moscova că livrat separatiştilor o nouă partidă de tehnică militară. În timp ce trupele guvernamentale se pregătesc pentru bătălia finală, Occidentul trage un semnal de alarmă şi anunţă că Rusia ar putea invada Ucraina, pentru a-i salva pe separatişti.  Kievul avertizează că introducerea trupelor ruseşti de menţinere a păcii pe teritoriul Ucrainei va fi calificată drept o agresiune.

Presa din Ucraina anunţă că şeful aşa-zisei "Republici Populare Doneţk", Alexandr Borodai, ar putea să-şi dea demisia. Iar Consiliul Naţional pentru Securitate şi Apărare afirmă că serviciile secrete ruseşti intenţionează să-i lichideze pe liderii unor grupări separatiste din Ucraina. Aceasta reiese dintr-o discuţie telefonică dintre insurgenţi, care a fost interceptată de instituţia.

- De unde s-a luat "Leşii" ?
- Nu ştiu, frate. Cred că este un tip din Pervomaisk.
- Nu este din Pervomaisk, ci din Zaporojie. Nu a slujit nicăieri, este un fost deţinut şi a fost un nimeni la închisoare. Nu am idee de unde s-a luat.
- Ne vom clarifica cu toţi.

În timp ce trupele guvernamentale se pregătesc pentru bătălia finală, Occidentul trage un semnal de alarmă şi anunţă că Rusia ar putea invada Ucraina, pentru a-i salva pe separatişti.  Kievul avertizează că introducerea trupelor ruseşti de menţinere a păcii pe teritoriul Ucrainei va fi calificată drept o agresiune.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu