Lupte sângeroase în estul Ucrainei! Petro Poroșenko a lansat public intenția de a integra țara în NATO

Embed:

Lupte crâncene în estul Ucrainei. Separatiștii și forțele guvernamentale au scos în prim-plan tehnica grea, inclusiv tancuri și artilerie, iar confruntările sângeroase par să nu mai aibă sfârșit. Între timp, liderul de la Kiev, Petro Poroșenko, a lansat public intenția de a integra țara în NATO. 

Doar în ultimele 24 de ore, doi soldați ucraineni au murit, iar alți 14 au fost răniți în Donbass. Pierderi au fost înregistrate și în rândul rebelilor, fiind uciși 26 de soldați și 60 răniți.

Violențele continuă în apropierea localității Mariinka. Acolo mai multe case au fost distruse de obuze. În zona orașului Avdiivka, luptele au continuat și aseară, iar de dimineață aceastea se dau doar la periferie.

Oamenii stau în continuare fără apă, căldură și gaz. Asta deoarece autoritățile ucrainene nu au primit din partea rebelilor o promisiune în scris că nu vor lansa atacuri asupra muncitorilor.

Kievul cerut Consiliului Europei să facă presiuni asupra Rusiei pentru a opri violențele din estul Ucrainei.

Mai mult, liderul ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat că va organiza un referendum pentru intrarea țării în NATO. Oficialul crede că aceasta ar fi singura soluție de a opri agresiunea Rusiei în Ucraina.

Pe străzile din orașul Avdiivka pot fi văzute mai multe tancuri. Acestea au fost aduse de armata ucraineană pentru a opri atacurile rebelilor.

Între timp, operațiunile de evacuare a localnicilor continuă. Peste 200 de oameni au fost scoși ieri din oraș, iar astăzi încă aproape 150 au părăsit localitatea. Totuși, majoritatea a refuzat să-și lase casele, așa că în oraș au venit cordoane umanitare, iar medicii le-au acordat ajutor răniților.

Întrucât orașul a fost deconectat de la gaz și curent electric, oamenii au primit hrană și alte utilități de primă necesitate.

Uniunea Europeană este îngrijorată de situația din estul Ucrainei.

"Luptele trebuie oprite imediat, iar armistițiul respectat. Rusia ar face bine să-și folosească influența și să le ceară rebelilor încetarea focului", a spus președintele Consiliului European, Donald Tusk. 

Ieri, un avion ucrainean a fost atacat în timp ce zbura deasupra unor platforme petroliere rusești în Marea Neagră. Guvernul de la Kiev a anunțat că va transmite Curții de la Haga unul dintre gloanțele trase în aparatul de zbor. Reprezentanții ministerului Apărării de la Moscova au negat acuzațiile Kievului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu