Lupte grele s-au dat la Tripoli între forţele lui Gaddafi şi rebeli

Embed:

Capitala Libiei, Tripoli, s-a bucurat de puţine zile de linişte şi pace, după ce regimul lui Muammar Gaddafi a fost înlăturat de la putere. În această noapte, forţele loiale ale dictatorului au atacat oraşul, iar infernul s-a dezlănţuit.

Aproape 50 de soldaţi ai fostului lider libian, Muammar Gaddafi, şi-au făcut apariţia într-un cartier din Tripoli. Forţele rebele au tras mai multe focuri de avertizare pentru a opri convoiul de camioane în care se aflau suporterii lui Gaddafi, dar până la declanşarea violenţelor nu a fost decât un pas. Confruntările armate s-au soldat cu moartea şi rănirea mai multor oameni.

"Doi dintre terorişti au fost răniţi, iar alţi 31 sunt morţi. Am confiscat arme şi muniţie de diferite tipuri. Au fost emise ordine pentru a ridica nivelul de alertă la maxim", a spus şeful Comitetului de Securitate din Tripoli, Abder Razak al Oraidi.

Deşi luptele s-au încheiat, forţele Consiliului Naţional de Tranziţie rămân vigilente şi desfăşoară o operaţiune de identificare a tuturor suporterilor lui Muammar Gaddafi din cartierul-problemă.

Regimul fostului lider de la Tripoli a fost înlăturat acum două luni, iar Gaddafi şi-a chemat susţinătorii la arme, pentru a opune rezistenţă noului guvern.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu