LUPTE GRELE în estul Ucrainei: 26 de soldați omorâți și alți 60 răniți, în ultimele 24 de ore

Embed:

26 de soldați separatiști au fost omorâți și alți 60 au fost răniți în ultimele 24 de ore în luptele din estul Ucrainei. Anunțul a fost făcut de către șeful poliției regiunii Donețk, care a menționat că rebelii au intrat în panică, iar mulți fug împreună cu familiile lor în Rusia. Totodată, autoritățile de la Kiev au cerut Consiliului Europei să facă presiuni asupra Rusiei pentru a opri violențele din estul Ucrainei.

În zona orașului Avdiivka, luptele au continuat și aseară, dar s-au oprit peste noapte. Astăzi, lucrările de reparație la rețeaua de electricitate și cea de gaz vor fi reluate, spun autoritățile ucrainene. Între timp, operațiunile de evacuare a localnicilor continuă. Peste 200 de oameni au cerut ieri să fie scoși din oraș. Totuși, majoritatea au refuzat să plece de la casele lor, așa că în oraș au venit cordoane umanitare.

Medicii îi ajută pe cei răniți:

"Au venit echipe suplimentare, toți ajută cu ce pot. Au venit să ne ajute atât medici, civili, cât și militari. Ne descurcăm bine pentru moment".

Întrucât orașul a fost deconectat de la gaz și curent electric, toți doritorii au primit câte o masă caldă:

"Măcar să avem ceva de mâncare. Primim ajutor umanitar. -Cum e în casa dumneavoastră? - E frig. Cum poate fi dacă nu este căldură, apă, electricitate?"

Tot ieri, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că va organiza un referendum pentru intrarea țării în NATO. Potrivit lui, aceasta ar fi singura soluție de a opri agresiunea Rusiei în Ucraina.

Un nou episod al tensiunilor dintre cele două țări s-a produs aseară, când un avion ucrainean a fost vizat de atacuri de armă în timp ce zbura deasupra unor platforme petroliere ruse în Marea Neagră. Guvernul de la Kiev a anunțat că va transmite Curții de la Haga unul dintre gloanțele trase în aparatul de zbor. Reprezentanții ministerului Apărării de la Moscova au negat acuzațiile Kievului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu