"Lupte aeriene" deasupra oraşului Vadul lui Vodă VIDEO

Embed:

Spaţiul aerian de deasupra oraşului Vadul lui Vodă a fost împânzit, astăzi, de zeci de aparate de zbor în miniatură. Este vorba despre o imitare a luptelor aeriene în cadrul unui campionat european, organizat în premieră în Moldova şi în spaţiul CSI. Aparatele reprezintă copii după avioanele folosite în Primul şi cel de al Doilea Război Mondial.

Avioanele sunt de 12 ori mai mici decât cele originale.

"Avem avioane cu motor, cu motoare şi electrice şi cu combustibil. Luptă şapte piloţi, se luptă unul cu altul şi sensul constă în tăierea bandei care este legată de avionul adversarului", a explicat Alexandru Danci, organizator.

Din partea Moldovei, la competiţie participă 10 concurenţi.

"La această competiţie participă doar modele de avioane care au participat în al Doilea Război Mondial. Am construit un model al unui avion remarcabil. Era cel mai rapid avion din timpul istoriei războiului şi avea o viteză de circa 840 la ora", a relatat Ionel Bălan, articipant Republica Moldova.

Printre participanţi este şi campionul mondial din 2010 la acest sport.

"Eu zbor de la 22 de ani, iar de cinci ani particip la astfel de competiţii", a spus Klaus Schuszler, participant Austria.

Alţi participanţi au venit mai mult pentru distracţie. "Noi am venit din Rusia. Am venit la campionat să zburăm cu prietenii din toată Europa", a menţionat Mihail Golubkov, participant Rusia.

Spectatorii evenimentului au rămas entuziasmaţi. Iată ce au spus aceştia:

"Sunt aici pentru prima dată şi chiar îmi place. Păcat că sunt puţini participanţi."

"Am venit aici întâmplător. Nu suntem admiratori ai acestui sport, dar acum ne uităm, am văzut un avion cu trei dantele. Ne mândrim, sperăm că e al nostru."

Competiţia se va desfăşura pe parcursul a două zile. Câştigătorul va obţine titlul de campion european la lupte aeriene.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu