Luptătorul de stil liber Gheorghi Rubaev a pierdut dueul cu Alihan Jabrailov

Embed:
Gheorghi Rubaev, luptătorul de stil liber din Federaţia Rusă care de câțiva ani reprezintă Republica Moldova, s-a oprit la un pas de podium la Campionatele Mondiale în desfășurare la Nur-Sultan, în Kazahstan.

În duelul pentru medalia de bronz în concursul categoriei de greutate de până la 92 de kilograme, Rubaev a pierdut cu 2-3 dueul cu Alihan Jabrailov, un atlet din Federația Rusă.

Chiar dacă s-a clasat printre primii 5 la ”Mondiale”, Rubaev nu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Și asta, doar pentru că această categoria de greutate nu intră în programul olimpic al probei de lupte libere.

Nicolae Ceban, un alt luptător de stil liber din lotul naţional, este foarte aproape de a obţine cota olimpicăe. Pentru a ajunge la a patra sa Olimpiadă din carieră, el trebuie să câştige următoarea confruntare cu reprezentantul Macedoniei Magomedgadji Nurov în recalificările categoriei de greutate de până la 97 de kilograme.

La moment Anastasia Nichita este singura luptătoare reprezentantă a Republicii Moldova, care a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice datorită evoluţiei reuşite la Mondialele din Kazahstan.

Lasă un comentariu