Luptătorul Andrei Palamarciuc riscă să rateze Campionatul Mondial, ce se va desfăşura în Emiratele Arabe Unite. Care este motivul

Unul dintre cei mai promiţători luptători de jiu jitsu din Republica Moldova riscă să rateze Campionatul Mondial, ce se va desfăşura în Emiratele Arabe Unite în perioada 11-17 aprilie. Andrei Palamarciuc ar putea să nu facă deplasarea la Abu Dhabi, deoarece părinţii lui nu au suficienţi bani pentru a suporta toate cheltuielile.

"Am mai întrebat persoane, l-am întrebat pe fratele meu, care este plecat în Germania. O parte din ajutor, sigur, ne va da, dar toată suma este o povară mare", a povestit tatăl luptătorului, Vitalie Palamarciuc.

Antrenorul Roman Babii susţine că puştiul de 10 ani are şanse reale de a cuceri o medalie la Mondiale, iar sportivul a mărturisit că visează să ajungă acolo pentru a concura cu cei mai buni luptători de jiu jitsu. Competiţia de la Abu Dhabi va reuni nu mai puţin de cinci mii de participanţi.

"Îmi pare o competiţie destul de interesantă. Pot să acumulez experienţa, iar pe viitor mă voi lupta mai bine. Aici mă dezvolt fizic, moral şi mă ajută să cunosc procedee de autoapărare în cazul în care sunt atacat", a spus luptătorul, Andrei Palamarciu.

"Consider că va fi o mare pierdere atât pentru noi, cât şi pentru sportiv, dacă va rata o asemenea competiţie. Încercăm să găsim aceşti bani. Dacă vorbim pentru finanţarea a zece sportivi, atunci suma pare una mare, însă dacă ne referim la o singură persoană, atunci totul este destul de accesibil", a afirmat antrenorul, Roman Babii.

Andrei Palamarciuc practică jiu jitsu de la vârsta de şase ani. Copilul are o atitudine serioasă faţă de sport. A cucerit până acum 22 de medalii la turnee naţionale şi internaţionale, dintre care 12 de aur. 

Cea mai mare performanţă a înregistrat-o în septembrie anul trecut la Cupa Mondială de la Bucureşti, când a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

loading...

Lasă un comentariu