Luptătorii şi antrenorii de karate-do tradiţional din Moldova capătă experienţă de la Oleg Ţoi

Embed:

Luptătorii şi antrenorii de karate-do tradiţional din Republica Moldova capătă experienţă de un sensei din Federaţia Rusă. Deţinătorul centurii negre VI dan, Oleg Ţoi, a susţinut la Chişinău un seminar de două zile. Sub comanda maestrului, sportivii au perfecţionat tehnica luptei şi au efectuat exerciţii noi.

Antrenamente au durat câte şase ore în fiecare zi.

"Singurul neajuns este lipsa sportivilor care au participat la seminarul trecut. Au venit instructori noi şi avem unele dificultăţi, deoarece nu toată lumea a căpătat experienţa la ultimul curs. În prima zi băieţii au avut probleme, iar acum au prins ritmul", a spus Oleg Ţoi, sensei. 

"Acest seminar reprezintă pentru mine o etapă importantă din viaţa mea. Îl invităm pe profesorul care analizează profund fiecare procedeu, mişcare şi lovitură în karate. Practic nu am făcut oamenii cu asemenea cunoştinţe", a spus antrenorul de karate-do tradiţional, Ghenadie Nicoară. 

"Să fim balansaţi, relaxaţi concentraţi - este un moment important pentru noi ca să putem efectua lovituri din orice poziţie. Pentru a lucra nu doar cu un adversar, dar cu doi sau trei trebuie să avem viteză şi concentrare maximă", a spus luptătorul de karate-do tradiţional, Viorel Bejan. 

La seminarul din acest an au participat 35 de oameni.

Oleg Ţoi a condus primul său curs în Moldova în 2016.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu