Luptătorii moldoveni şi-au încheiat evoluţia la Mondialele de la Paris. Cine a obţinut cel mai bun rezultat

Luptătorii moldoveni şi-au încheiat evoluţia la Campionatele Mondiale de specialitate, cea mai importantă competiţie din acest an, destul de modest din punct de vedere al performanței sportive.

Cel mai bun rezultat dintre toți reprezentanții Republicii Moldova participanți la cmpetiția majoră din capitala Franței, orașul Paris, a fost obţinut de către luptătorul de stil greco-roman Daniel Cataraga. Acesta s-a clasat pe locul 5 în categoria de greutate de până la 71 de kilograme. Pentru această performanţă, Cataraga are asigurat din partea statului un premiu financiar în valoare de 40 mii de lei.

Dintre luptătorii de stil liber cele mai bune rezultate au fost obţinute de Petru Ianulov şi Nicolae Ceban. Cei doi s-au clasat printre primii zece în categoriile lor de greutate.

Republica Moldova a avut, la Mondialele din Franţa, și două reprezentate în concursurile feminine. Din păcate, evoluțiile acestora au fost dezamăgitoare: Iulia Leorda s-a clasat pe locul 16 în categoria de greutate de până la 53 de kilograme, iar Svetlana Saenko a fost ultima în categoria de până la 75 de kilograme.

În total, la Campionatele Mondiale de la Paris, Federația Moldovenească de Lupte a deplasat 13 luptători.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu