Luptătorii moldoveni de karate-do tradiţional şi-au măsurat puterile. Au participat peste 70 de sportivi

Embed:
Luptătorii moldoveni de karate-do tradiţional şi-au măsurat puterile la cea mai importantă competiţie naţională în acest gen de sport. La ediţia din acest an a turneului au participat 70 de sportivi la diferite categorii de vârstă. Participanţii au concurat în probele kumite individual, fuku-go şi kumite în echipă.

 "Nu e greu să devii campion, e greu să te menţii. Dacă ai ajuns acolo pe primul loc, atunci toţi îţi doresc să devină campioni. Aici au participat campioni europeni şi prieteni cu care ne antrenăm zi de zi. Acum suntem toţi de acelaşi nivel", a spus Cristian Bernic, luptător de karate.

 "Ideea este că într-o luptă afli cine eşti, îţi găseşti limitele tale. Dacă mereu o să cauţi lupte uşoare într-o bună zi înţelegi că nu eşti atât de bun cum crezi", a menţionat Sergiu Malairău, luptător de karate.

 "Competiţia din 2018 ne demonstrează că există un progres foarte puternic. Asta datorită maeştrilor care au fost la noi în ţară, dar şi elevilor noştri care au frecventat aceste seminare", a menţionat Valeriu Grâu, arbitru.  

În urma acestei competiţii, oficialii federaţiei de profil vor stabili lotul naţional care va participa la Campionatele Mondiale din Canada, programate în luna octombrie.

 "Avem şanse foarte mari. Chiar şi aici la competiţia noastră aţi văzut că au participat campioni europeni, dar şi premianţi la Campionatele Mondiale. Poate vor ajunge mai puţini sportivi la competiţiei şi ai noştri vor avea şanse şi mai mare. Dar mai întâi de toate să rezolvă problema cu banii",a  spus Anton Ignat, preşedinte FM de karate-do tradiţional.

Câştigătorii Campionatului Republicii Moldova la karate-do tradiţional au primit medalii şi diplome.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu