Luptătorii moldoveni au cucerit 4 medalii la Campionatele Europene

Embed:

Performanţă formidabilă pentru luptătorii moldoveni! Sportivii noştri au cucerit 4 medalii la Campionatele Europene pentru tineret Sub-20 de ani, ce s-au desfăşurat în capitala Italiei, oraşul Roma.

Preşedintele forului naţional Victor Peicov a calificat acest rezultat drept unul fantastic.

"Şapte sportivi au luptat pentru medalii în zece categorii de greutate. Dacă este să vorbim despre lupta liberă, sportivii noştri au cucerit două medalii de argint, una de bronz, iar patru luptători s-au clasat pe locul cinci. Este un rezultat foarte bun! Până acum nu am obţinut asemenea performanţe!", a spus preşedintele FM de Lupte, Victor Peicov.

În ultima zi a competiţiei, luptătorul de stil liber Petru Caraseni a luat medalia de bronz în categoria de până 74 de kilograme, reuşind să se impună în faţa germanului Kevin Lucht.

Nicolae Grahmez şi Andrian Grosul au devenit vicecampioni în categoriile de 65 şi respectiv 79 de kilograme.
Cea mai mare performanţă fost obţinută de Anastasia Nichita. Originară din satul Tătăreşti, raionul Străşeni, sportiva a câştigat aurul în categoria de până la 59 de kilograme.

Leonid Colesnic, Ivan Nedealco, Gheorghe Erhan şi Samhan Jabrailov s-au oprit la un pas de podium şi s-au clasat pe locul 5.
Republica Moldova a fost reprezentată de 16 luptători la Europenele din Italia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu