Luptătorii de karate-do tradiţional şi-au măsurat puterile la turneul în memoria Antoninei Zaikina

Embed:

Luptătorii moldoveni de karate-do tradiţional şi-au măsurat puterile la turneul în memoria fostei sportive, Antonina Zaikina. La competiţie au evoluat 25 de sportivi, care au reprezentat 8 cluburi.

Luptătorii au concurat în două probe: kata - demonstraţia tehnicii şi kumite - lupta directă între doi parteneri.

"Karate în sine este o artă defensivă. Noi suntem învăţaţi maximal să evităm contactul, dar dacă nu avem încotro, atunci trebuie să ştim cum să ne apărăm cu o lovitură defensivă", a declarat luptătorul Sergiu Negură. 

"Mental, energetică şi fizică - sunt trei componente. Imediat când nu dai destulă atenţie a unuia dintre ei şi te întâlneşti cu un adversar, care a lucrat la toate trei capitole, atunci şansele tale la câştig sunt mult mai mici", a declarat luptătorul Sergiu Malairău. 

Majoritatea câştigătorilor au fost din Chişinău.

"Specificul karate-do este o dezvoltare permanentă. Perfecţionarea nu are limită, de acea fiecare competiţie, fiecare succes este o treaptă spre desăvârşire", a declarat preşedintele de onoare al FM de karate, Victor Ţvircun. 

"Sunt multe lupte, care se execută la un nivel internaţional. Adică, mulţi sportivi au experienţă acumultă peste hotare. Sunt luptători, care au participat la competiţii mondiale şi europene", a spus organizatorul turneului Iurie Patlati. 

Câştigătorii turneului au primit medalii şi cupe. Pentru desfăşurarea concursului organizatorii au cheltuit 10.000 de lei. Competiţia a ajuns la a zecea ediţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu