Luptătorii de greco-romane se pregătesc de Europenele de la Dortmund

Embed:

Membrii lotului naţional de lupte greco-romane se află în faza finală a pregătirilor către campionatele europene, ce vor începe în prima zi a lunii aprilie. Sportivii moldoveni speră să revină de la Dortmund cu medalii, chiar dacă sunt conştienţi că pentru acest lucru ar fi avut nevoie de mai multă experienţă.

Cu toate acestea, atrenorul federal Mihai Cucu este bucuros că, după 10 ani, îşi va putea testa toţi elevii la o competiţie de mare anvergură cum este campionatul european.  "Putem miza pe categoria de 96 şi 60 de kilograme, fiindcă sunt băieţi mai experimentaţi", a precizat Cucu.

Mihai Cucu contează mai mult pe acumularea experienţei în vederea participării la campionatele mondiale şi calificării la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor.
"Sperăm că va fi o etapă bună de pregătire pentru campionatul mondial din Turcia şi ne vom lupta să câştigăm cota la Jocurile Olimpice", a menţionat acesta.

În acest an, luptătorii de greco-romane au participat la un singur turneu internaţional: memorialul Ivan Poddubnîi, desfăşurat în oraşul rusesc Tiumen. Lotul naţional de lupte greco-romane format, din şapte sportivi, va face deplasarea în Germania pe 30 martie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu