Luptătoarea Anastasia Nichita a primit un apartament din partea statului. Pavel Filip: Ne mândrim când ridică drapelul Republicii Moldova

Embed:

Pentru rezultatele remarcabile pe care le-a obținut la Campionate Mondiale și Europene, luptătoarea Anastasia Nichita va primi din partea statului un apartament în Chişinău. Decizia a fost luată ieri de Guvern.

Premierul Pavel Filip a propus crearea unui fond de rezervă al Guvernului, din care să fie premiaţi sportivii care dau dovadă de rezultate deosebite, pentru a-i motiva să rămână în ţară.

"Vreau încă o dată să o felicităm şi să-i mulţumim pentru că ne mândrim de fiecare dată când ridică drapelul Republicii Moldova. Îmi doresc personal, ca prin acest proiect, poate chiar să transmitem şi un semnal că noi, ca stat, ca Guvern, întotdeauna vom aprecia performanţa", a menţionat Pavel Filip.

Ulterior, premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu sportiva şi i-a înmânat personal cheile apartamentului.

Anastasia Nichita a declarat că pentru ea este o onoare să îşi reprezinte ţara: "De fiecare dată când ies la competiţie am emoţii, dar sunt cu antrenorul împreună".

Antrenorul sportivei, Tudor Cîrlan, a fost distins cu Diploma de Onoare a Guvernului. Premierul i-a spus că Executivul a decis majorarea premiului special pentru antrenorii care formează sportivi de excepție de la 3 mii la 50 de mii de lei.

La 20 de ani, Anastasia Nichita este considerată cea mai promiţătoare luptătoare din Republica Moldova. Săptămâna trecută, ea a cucerit aurul la Campionatele Europene de Tineret sub 23 de ani, de la Novi Sad, în Serbia.

Anul trecut, Nichita a devenit campioană mondială la competiţia de lupte în stil liber din Slovacia. Anul trecut, în decembrie, Anastasia a fost premiată de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării cu trofeul "Talentul anului 2018".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu