Lupta pentru leul de aur continuă

Embed:

Cel mai vechi festival de film din lume, "Mostra" de la Veneţia, a ajuns la cea de-a 68-a ediţie. La ceremonia de deschidere, aseară, au strălucit numeroase vedete. De o atenţie specială s-a bucurat actorul american George Clooney, care şi-a prezentat cel mai recent film - "The Ides of March", despre politicieni în campanie electorală.

Astăzi va fi proiectată pelicula "Carnage" a regizorului Roman Polanski. Filmul prezintă o dispută violentă între două cupluri, reunite pentru a rezolva un conflict între copiii lor.

Atât "Ides of March", cât şi "Carnage" sunt creditate cu cele mai mari şanse pentru obţinerea trofeului Leul de aur. Membrii juriului sunt conştienţi că le revine o misiune dificilă, dar acceptă provocarea.

"Este ca şi cum ar fi Crăciunul în fiecare zi. De parcă ai avea parte de câte o cutie cu daruri în fiecare zi. Suntem foarte încântaţi. Vreau să spun că vom trata fiecare film cu inimile deschise şi mintea limpede. Vom juriza producţiile cinematografice după felul în care ne vor face să ne simţim şi să gândim", a declarat Darren Aronofsky, preşedintele juriului.

Oraşul iubirii a adunat zilele acestea mii de jurnalişti şi cinefili din întreaga lume. Ieri pe covorul roşu au păşit Philip Seymour Hoffman, Cindy Crawford şi Diane Kruger. Iar George Clooney, cel mai râvnit burlac de la Hollywood a fost întâmpinat cu strigăte de bucurie de către fani.

Festivalul de Film de la Veneţia se va încheia pe 10 septembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu