Lupta împotriva violenţei continuă! Edelweiss promovează valorile familiei în rândul elevilor (FOTO)

Embed:

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" continuă lupta împotriva violenţei în familie. În acest sens, organizaţia a lansat astăzi un turneu de informare în cadrul proiectului "Familii Ocrotite".

Inițiativa are drept scop promovarea valorilor ce stau la baza unei familii armonioase şi ce trebuie să facă elevii în caz că observă cazuri de violenţă. 

Prima destinaţie, în cadrul turneului "Spune NU violenţei în familie" a fost gimnaziul din satul Gaşpar din raionul Edineţ. Elevii spun că au aflat foarte multă informaţie utilă şi vor şti cum să procedeze în cazul în care vor observa acte de violenţă:

 "Am aflat multe lucruri, probabil noi pentru mine. Mi-a plăcut nespus de mult acest seminar, pentru că am aflat că avem multe drepturi şi locuri unde să ne adresăm în caz de violenţă."

"Am aflat multe lucruri noi de care că voi ţine cont şi pe tot parcursul vieţii. Aşa cum am un frate mai mic, pot să mă duc acasă să-i spun că nu este bine să loveşti , nu e bine să spui cuvinte urâte."

"Elevii claselor a 8-a şi a 9-a au aflat foarte multe lucruri interesante. Multe lucruri pe care le vor practica pentru a spune NU Violenţei, fiindcă au aflat despre violenţa în familie, violenţa în clasă, violenţa non-verbală. Şi acesta este un lucru foarte bine venit pentru gimnaziu", a precizat Larisa Gribincea, directorea Gimnaziului din satul Gaşpar.

Potrivit managerului proiectului, campania de informare va ajunge în mai multe raioane ale ţării. Scopul iniţiativei este de a combate fenomenul violenţei în familie.

"Am văzut ce formă poate să îmbrace violenţa, dar şi cum putem depista un copil care este abuzat, care necesită un sprijin de-al nostru, dar de asemenea şi am aflat care sunt acele serviciu care le stau la dispoziţie, unde putem apela pentru a primi acel ajutor specializat", a declarat Sabina Crigan, manager de proiect.

La începutul săptămânii trecute, fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" a lansat un concurs naţional de pictură pentru elevi, "Familii Ocrotite".

Acesta are drept scop promovarea prin artă a valorilor ce stau la baza unei familii armonioase. Totodată, în data de 3 decembrie, la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" va avea loc un concert caritabil dedicat luptei împotriva violenței în familie. La eveniment vor evolua talentata interpretă din România, Paula Seling și mai mulţi artiști autohtoni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu