Luptă împotriva TERORISMULUI. Theresa May și Emmanuel Macron lucrează asupra unui plan de acțiuni

Embed:

Într-o vizită realizată pe 13 iunie la Palatul Elysée, Theresa May a avut o întrevedere cu președintele Franței, Emmanuel Macron. 

Oficialii și-au dat întâlnire pentru a discuta un plan de acțiuni pentru a lupta cu atacurile jihadiste. Șeful guvernului britanic și președintele francez au o prioritate: internetul, care servește drept unealtă de radicalizare, dar și de comunicare între teroriști.

Emmanuel Macron a declarat că împreună, Marea Britanie și Franța, au decis să meargă mult mai departe și să lucreze asupra unui plan concret. Acest plan vizează în primul rând, suprimarea totală a conținutului care promovează ura și terorismul.

Premierul britanic, Theresa May a menționat că lansează o campanie franco-britanică pentru a se asigura că internetul nu este un mijloc securizat de comunicare între teroriști și criminali. 

Întrevederea a avut loc la mai puțin o lună de la atacul terorist de la Manchester, în urma căruia și-au pierdut viața 23 de oameni. 

După întâlnirea de la Palatul Elysée, oficialii au asistat la un meci de fotbal Franța-Anglia pe stadionul Stade de France. Cei 80 000 de suporteri au intonat imnul Marii Britanii drept omagiu victimelor atacurilor teroriste din Londra și Manchester, la fel ca spectatorii de pe stadionul Wembley, care în noiembrie 2015 au cântat La Marseillaise după atentatul din Paris.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu