Lupta dintre CSM şi judecători ar fi susținută de o organizație nonguvernamentală

Embed:

Lupta dintre Consiliul Superior al Magistraturii şi Adunarea Generală a Judecătorilor ar fi susţinută de o organizaţie nonguvernamentală de la noi. Potrivit ABC News.md, este despre Centrul de Resurse Juridice, care urmăreşte menţinerea actualei componențe a CSM. Asta pentru a justifica fondurile financiare în sumă de 29 de milioane de lei, primiţi de la donatorii externi pentru promovarea reformelor în domeniul justiției şi cheltuiţi în alte scopuri. 

ABC News.md mai scrie că în prezent, s-ar face, în mare grabă, mai multe proiecte de reformare a justiției pe care actualul CSM ar trebui să le aprobe ca funcționale, iar ONG-ul să le prezente în rapoarte. 

Totodată, o parte din fondurile cheltuite nejustificat de Centrul de Resurse Juridice ar fi fost utilizate în campania electorală a PAS, formaţiunea politică a Maiei Sandu. 

Din acest motiv, organizaţia nonguvernamentală are susținerea totală a Guvernului și chiar beneficiază de implicarea personală a premierului Sandu în promovarea proiectelor de susținere, manipulare și control al CSM.

Astfel, prin menţinerea actualei componențe a Consiliului Superior al Magistraturii, ONG-ul urmăreşte păstrarea unui partener care poate contribui la justificarea formală a cheltuielilor şi, în acelaşi timp, neadmiterea ca alţi factori de decizie din CSM să facă o reevaluare a acţiunilor formale ale organizaţiei. 

Consilierul juridic al Centrului de Resurse Juridice, Ion Guzun, a declarat că nu comentează informaţiile apărute pe un site de bârfe, care nu a prezentat şi dovezi ale celor spuse.   

Iar Maia Sandu nu a răspuns la telefon pentru comentarii.

Lasă un comentariu