LUPTA CU PORUMBEII. Autoritățile din Columbia caută soluţii pentru reducerea numărului uriaş de păsări

Embed:
Primăria din capitala Columbiei, Bogota, caută soluţii pentru reducerea numărului uriaş de porumbei din oraş. Păsările sunt atât de multe încât pietonii abia pot circula, iar clădirile şi statuile sunt mereu pline de găinaţ. Câţiva funcţionari au ieşit în stradă acoperiţi cu pene şi având ciocuri din carton pentru a sensibiliza populaţia.

"Vrem ca păsările să revină în mediul lor natural, să-şi caute singure hrană, iar cetăţenii să fie o parte a soluţiei", a declarat Clara Sandoval, Institutul pentru Protecţia Faunei.

O primă măsură a fost lansarea unei campanii prin care oamenii sunt îndemnaţi să nu mai hrănească porumbeii. Turiştii recunosc că e o problemă, dar totuşi nu renunţă la obiceiul de a hrăni păsările şi a face poze cu ele.

"Cred că e o problemă de mediu în Bogota, ar trebui să introducă nişte reguli, iar poliţia să se asigure că sunt respectate."

Piaţa Bolivar din Columbia este cea mai afectată: acolo vin cei mai mulţi turişti pentru a fotografia catedrala, clădirea Congresului şi statuia lui Simon Bolivar.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu