Lupta cu chioscurile ilegale continuă. În Capitală au apărut peste noapte DOUĂ GHERETE

Embed:
Lupta cu gheretele instalate ilegal pe străzile Capitalei nu se încheie niciodată. Deşi primăria nu mai eliberează autorizaţii pentru acest gen de comerţ, chioşcurile apar ca ciupercile după ploaie.

După renovarea trotuarului de pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani, un întreprinzător s-a gândit că n-ar fi rău să instaleze o gheretă pe pavajul proaspăt pus. La nici un kilometru distanţă, o altă tonetă aşteaptă clienţii.

Vicepretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, a reacţionat imediat şi a cerut evacuarea de urgenţă a gheretelor.

"Nu am eliberat nici un act permisiv. Pretura nu a eliberat nici o schemă de amplasare şi nu a avizat nici un act ce ar permite instalarea gheretelor. Se interzice instalarea noilor unităţi de comerţ şi anume a gheretelor.”

Oamenii din sector sunt indignaţi de modul în care unii înţeleg să facă afaceri pe străzile Chişinăului.

"Pe unele le scot de aici şi nou iar se pune. Nu-i frumos. Uitaţi-vă strada ce se face. Trebuie să fie liber, frumos."

"Pe aceasta au pus-o recent. Nu e frumos şi nu e legal. Dacă se scot gheretele peste tot, şi acestea trebuie dezinstalate."

"Noi tindem spre un oraş curat, european, modern, dar gheterele parcă ne întorc înapoi."

Agenţii economici au fost somaţi să le evacueze până luni, în caz contrar, acest lucru îl vor face reprezentanţii preturii Buiucani, care vor aplica şi o amendă de până la nouă mii de lei.

Primarul interimar al Capitalei a semnat o dispoziţie prin care a interzis preturilor de sector să mai elibereze autorizaţii de funcţionare a gheretelor noi sau celor reamplasate pe străzile oraşului.

Oficial, eliberarea autorizaţiilor pentru noile gherete a fost suspendată încă din 2012. În total, în Chişinău sunt în jur de două mii de tonete.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu