Lupii dau târcoale în Găgăuzia. Stâna unui cioban a fost atacată noaptea trecută

Embed:

Lupii dau târcoale, din nou, în satul Tomai din Găgăuzia. Un cioban a rămas fără patru oi, după ce stâna a fost atacată de animale noaptea trecută. Prejudiciul provocat ajunge până la şase mii de lei.

"Colegul meu a ieşit, dar s-a temut să intervină, pentru că lupii erau răi, se băteau din toate părţile. Ei sunt flămânzi acum, pentru că au pui, şi vin în sate după mâncare.", a spus Grigore Mihu, cioban.

Ciobanii şi localnicii spun că deja de două săptămâni sunt terorizaţi de lupi, iar acesta este al doilea caz când animalele atacă. Oamenii care locuiesc lângă pădure stau cu frica-n sân şi se tem că lupii o să ajungă şi în gospodăriile lor.

"Desigur că suntem neliniştiţi, avem grijă de gospodărie, sperăm că nu o să ajungă până aici."

"Trebuie omorâţi. Azi sunt acolo, mâine aici. Trebuie împuşcaţi."

"Avem câine, dar lupii nu se tem de câini."

Autorităţile spun că informează lumea ca să fie mai precauţi.

"Oamenii trebuie să-şi îngrădească gopsodăriile, să le păzească atât ziua, cât şi noaptea. În cazuri excepţionale, dacă oamenii sunt muşcaţi de lupi, să se adreseze imediat veterinarului.", a declarat Snejana Tucan, ofiţer de presă al Inspectoratului de Poliţie din Găgăuzia.

Lupii au mai dat iama în satul Tomai la mijlocul lunii septembrie. Atunci a fost atacată o stână de lângă pădure. Prejudiciul a fost de şapte mii de lei. Lupii sunt sunt incluşi în Cartea Roşie. Potrivit datelor oficiale, în pădurile din Moldova sunt aproape 200 de lupi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu