Lupii ATACĂ din nou. Ce au SFÂŞIAT de această dată la Ungheni

Embed:

Un mânz din satul Coşeni, raionul Ungheni, a fost sfâşiat noaptea trecută de o haită de lupi. Oamenii se tem acum să-şi lase animalele în câmp.

Ion Primac şi-a găsit calul sfâşiat în această dimineaţă. După o zi de muncă, bărbatul a adormit şi a uitat animalul în câmp: ''M-am sculat de dimineaţă, pe la 4 era. Unde e mânzul meu? Dar nici cu gândul că este mâncat de lupi. Iapa plânge după dânsul.''

Lupii ar fi sfâşiat calul în câmp. Proprietarul spune că a încercat să ia urma haitei cu ajutorul câinelui, a pierdut-o însă la intrarea în pădure.

''Lupul aici stă, printre copaci. Tocmai trece rece prin mine. Şi fluier la dânsul, dar el nu se duce. După aceea, deja vin cu câinele înspre dânsul, nu e aici. Când mă uit, dar el deja e lângă fântână", poveteşte Ion Primac.  

Sătenii spun că nu este pentru prima dată când animalele sălbatice dau târcoale pe la gospodăriile lor. Anul trecut, un alt localnic a rămas fără un mânz:  

''Pe acesta l-au început să-l mănnânce de la spate, dar celălalt era numai capul, două bucăţi de picioare şi şira spinării. Băiatul a îngropat ce a rămas. A doua seară l-au dezgropat şi l-au luat şi pe acela."

''Iată reparăm cu gardul să nu intre lupii. Anul trecut la vecin au fost, anul acesta la alt vecin."

Oamenii spun că le este frică să iasă din casă:  

''Copiilor, lumii îi este frică. Ne este frică pentru animale să le punem la păşunat. Lupii circulă, peste tot este cărare. Avem teren de pământ şi este o băltoacă acolo şi acolo tot timpul numai urme. Ei vin, se adapă probabil.''

Ion Rabacu primarul comunei Negurenii Vechi susţine că de vină sunt oamenii care îşi lasă animalele fară supraveghere: ''Ar trebui să se unească, să pască animalele în cireadă, în turmă - oile. Nu ştiu dacă trebuie să se apere de lupi pentru că avem alături păduri. Fauna se înmulţeşte, trebuie să le dăm şi lor posibilitate să trăiască."

Acum câteva zile, o haită de lupi a băgat spaima şi în locuitorii orașului Ialoveni. Timp de o noapte, fiarele au distrus practic o întreagă gospodărie.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu