LUMINA S-A SCUMPIT! Moldovenii vor plăti pentru energia electrică cu până la 15% MAI MULT

Embed:

 Vom plăti mai mult pentru energia electrică. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit tarife noi, după ce furnizorii au cerut creşterea preţurilor. Astfel, consumatorii din nordul ţării vor plăti cu 15 la sută mai mult, iar pentru clienţii Gas Natural Fenosa majorarea este de circa șase procente. Scumpirea va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

CITEŞTE ŞI: PRIMELE SCUMPIRI: ANRE a aprobat tarife aproape de DOUĂ ORI mai mari la apă şi canalizare pentru Glodeni şi Basarabeasca

Consumatorii Gas Natural Fenosa vor trebui să scoată din buzunare cu 10 bani mai mult pentru un kilowat oră, adică un leu şi 89 de bani. 

Oamenii din nordul ţării vor fi şi mai afectaţi. Aceştia vor plăti un tarif de doi lei şi 23 de bani. Suma este cu 29 de bani mai mult decât prețul actual. 

Companiile îşi motivează cererea prin deprecierea leului, majorarea salariului minim garantat, dar şi scumpirea energiei electrice de import. Anul trecut, la propunerea Guvernului Filip, energia electrică pentru consumatorii Gas Natural Fenosa s-a ieftinit cu 20 de bani, iar pentru cei din nordul ţării, cu 21 de bani.

Noi le tarife vor intra în vigoare după publicarea în Monitorul oficial. 

Lasă un comentariu