Lumină în comuna Crasnoarmeiscoe din Raionul Hânceşti! "Până acum era întuneric, te împiedicai de pietriş, dar acum se vede ca ziua"

Sisteme de iluminat stradal controlate de pe telefonul mobil sau care pot fi programate în dependenţă de ora şi intensitatea luminii de afară.

Acestea sunt doar câteva dintre inovaţiile cu care se pot lăuda producătorii locali, dar şi de peste Prut de sisteme pentru iluminat. Inovaţiile au fost prezentate astăzi în cadrul primei expoziții „MOLDLIGHT” desfăşurate la Centrul de Informare pentru Energie Sustenabilă.  Unele dintre acestea sunt deja instalate în localităţile din ţară. 

Deja de câteva luni locuitorii comuniei Crasnoarmeiscoe din Raionul Hânceşti se pot bucura de faptul că şi noaptea străzile lor sunt pline de lumină. Pe una dintre arterele principale ale comunei au fost instalate sisteme de ilumininat de ultimă generaţie. 

"Am pornit din satul Trăieşti comuna Crasnoarmeiscoe şi mergem chiar la intrare în sat. Aceste corpuri sunt ceva nou, suntem printre primii care au instalat aceste corpuri de iluminat pe sistemul LED care sunt eficiente şi durabile",a declarat Alexandru Todoseiciuc, pirmarul comunei Crasnoarmeiscoe.

Respectivul sistem permite reglarea intensităţii luminii în funcţie de necesitate datorită unui sistem inteligent instalat lângă contorul de lumină.  

Locuitorii comunei apreciază eforturile autorităţilor publice locale şi spun că acum se simt mult mai în siguranţă.

"Până acum era întuneric, te împiedicai de pietriş, de nu se vedea om cu om, dar acum este foarte bine, este lumină, se vede ca ziua", a spus unul dintre săteni.

Acesta, dar şi alte sisteme de iluminat inovaţionale au fost prezentate şi testate în cadrul expoziţiei „MOLDLIGHT” 2017.

"Diferenţa lui de alte corpuri este o carcasă nouă, noi diferite lentile în dependenţă de situaţia de care trebuie iluminat. Este nevoie de un program pentru ca să putem monitoriza consumul lui, în cazul dacă s-a defectat", a afirmat reprezentantul companiei autohtone, Vladimir Mîrzenco.

"Produsul este de anul acesta. Am adăugat la el partea de bluetooth care permite o comunicare mai bună cu telefonul mobil, se poate intra cu el în reţea cu acesta se poate reduce s-au mări intensitatea luminii", a zis Sorin Frăsineanu, reprezentantul companiei din Bucureşti.

Expoziţia „MOLDLIGHT” este deschisă pentru vizitatori până în data de 23 iunie în incinta Centrului de Informare pentru Energie Sustenabilă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu